LEGO Plotter

Tak týden utekl docela rychle. Nějak jsem neměl čas sem něco napsat. Pracoval jsem na plotteru ze stavebnice LEGO, kovových tyček a závitnic. Konečně je to hotovo! Jako ovládání slouží 1NXT jednotka. Ta ovládá 3 motory (osy x, y, z). Do řídící jednotky je připojen joystick .  nemám správné potenciometry a proto fungují jen jako obousmězné spínače.

LEGO Plotter

LEGO Plotter

Vytvářel jsem ho ze 2 důvodů.

1. Chci si kreslit DPS pro různá elektronická zařízení trovhu lépe.

2. Jako test přesnosti motorů, a test ovládání viz. níže.

Původně měl sloužit pro ovládání robota program RoboDNA . Problém nastal tehdy, když jsem ho chtěl někde stáhnout. Není k dostání a na domovské stránce, pohle některých zdrojů je nápis „new ver. Comming soon…“ už skoro čtvrt roku, ne-li déle. tak jsem požil ovládání joystickem vyrobeným z potenciometrů.

Při provozu je to docela žrout a na baterky běžel poměrně krátkou dobu. Proto jsem ho (jak je vidět na obrázku) napojil na externí zdroj a dal do cesty usměrňovač. Napájecí napětí je asi 8,8V.

Takže pokud byste někdo měl program RoboDNA. tak jej třeba upňete na rapidshare.com, nebo pokud bude do 13MB tak je můžete rovnou poslat na mail: diggitize@howto.cz . Zatím asi půjdu něco s ním nakreslit… Ještě se ozvu a o plotteru napíšu celý článek.

DiGGiT

Tagy: , , , ,

Publikováno: Sobota, 6. Červen, 2009 v 15:24 Dělo se, Elektronika

Zanechat odpověď