Bylo toho hodně…

No teda, je to už pěkná doba co jsem napsal poslední příspěvek. Né, že by se nic nestalo, právě naopak, bylo toho dost!

To ještě sníh netál a venku byla pěkná zima. Kámoš mi jednou zavolal, že našel počítač a dodal, že je poněkud větší. Jsně, asi nějaká trochu větší skříň… No kdo mně zná, ví jak jsem se rozhodl. Už je ten stroj doma, trochu jsem s těmi rozměry nepočítal… (před uploadem fotek se mi vybily zase aku do foťáku tak teď řeším ext napájení na pandatronu… pak napíšu)

Ano je to nejspíš menší server, no vlastně určitě. Dell PowerEdge4200 google parametry vyplivny rychle, pokud jste z Prahy a měli byste zájem… zkuste mě kontaktovat. Vypadá to, že je funkční ale nemám EDO RAM aproto nemůžu vyzkoušet… To by bylo k nálezu serveru u popelnice, jdeme dál….

Ten samej kámoš mi i daroval ink. tiskárnu HP Deskjet 5740. Proč ji nezkusit kde je problém… No napájení 16 a 32V trochu mě to překvapilo nicméně složil jsem to zdou zdrojů také k tiskárnám 18V a 32V, spojil mínusy a už se experimentovalo. Hlava lítala jen ze strany na stranu a mlátila sebou o dorazy, hned mě trklo, musí to být problém snímání polohy která se odvozuje od platového proužku s mnoha malýma čárkama. Byl špinavej-> očistil jsem ho, nepomohlo. Pustil jsem se tedy do rozebírání krytu jelikož to vypadalo na úplné vyskočení proužku ze snímače. O tom snad napíšu samotnej návod jak na to. Každopádně jsem po rozebrání proužek očistil a nasadil do snímače, smontoval a tiskárna už krásně běží. Sice jen s černou cartridgí ale to stačí na otestování.

Tak, další úspěch za sebou.

Pár drobností jsem postavil, jako třeba elektronický startér podle webu . Taky napíšu návod na aktuální součástky a jak vše narvat do tý mrňavý pixly.

Dokoukal jsem StarGate Atlantis 3 sérii.

Přešel jsem na linux, Opensuse. Ještě mě trápí trochu zvuk a pár drobností ale to se vyřeší až přijede kámoš z hor… njn z mého pohledu je to LINUX guru.

Zjistil jsem, že na škole kde „studuju“ SPŠE Ječná je Technický kroužek kde se dá dostat k věcem které se třeba ani k výuce nepoužijí ale přesto jsou to supr věci, např různí roboti nebo třeba různé další moduly, MCU Motorola atp. navíc si tam můžu vyrobit fotocestou plošňáky pro svoje Extreme LowCost CNC takže i s tím snad pokročím…

To bude asi to nejdůležitější, když si na něco ještě vzpomenu tak to připíšu

DiGGiT

Tagy: , , , , , , , , , , ,

Publikováno: Úterý, 9. Únor, 2010 v 22:32 Dělo se, Elektronika, PC-HW, SW

Zanechat odpověď