serial.py

Já se asi picnu. V časopise ROBOT revue byl návod jak ovládat COM port přes python. O tom jsem už psal, ALE psali tam různý věci a řekli ať si ten soubor pojmenujeme serial.py. Tím to všechno začalo.

první script mi nějak nejel asi jsem tam měl chybu a chtěl jsem to vyzkoušet napsat v PSpadu. Napsal jsem teda script v PSpadu a uložil do té samé složka jako ten předchozí serial.py akorát ten z PSpadu jsem pojmenoval serialvps.py . I když byl správně pojmenovaný tak jsem ho nemohl prostě rozjet. Hrál jsem si tedy s COM portem jen v shellu. Pak jsem to jednou zkusil zase přes script ale tentokrát jej uložil na výchozí místo pythonu- do jeho domovského adresáře.

Od té doby mi přestala fungovat knihovna serial i v shellu. Nějak jsem rpostě nemohl přijít na to, čím to je?!

Odhalení: Dneska to zkouším zas. Rozjel jsem shell a zkusil naimportovat knihovnu serial. Stále to hlásilo nějakou chybu. Až před chvílí jsem si pročetl chybu pořádně a zamyslel se. Pak mi to docvaklo. Při importování knihovny serial to odkazuje na knihovnu serial.py která je v adresářích v pythonu někde hlouběji, ale při postupném hledání narazil už na můj script serial.py a snažil se jej použít jako knihovnu. Nepodařilo se mu to… vypadla chyba a nic…

Řešení: stačilo smazat můj script serial.py z adresáře pythonu a taky jeho zkompilovanou část(python si jej i sám zkompiloval) a ze složky kam si házím vlastní scripty.

Už vše jede a já jsem spokojený.

Poučení? pokud píšete jeden script v pythonu jako nějaký zkušební kde není vyžadováno přesné jméno už předem tak mu dejte nějaký název který nemůže mít žádná pythonovská knihovna.

:-X

DiGGiT

Tagy: , ,

Publikováno: Pátek, 2. Říjen, 2009 v 15:37 Dělo se

Zanechat odpověď